Marte Leirvåg blir styremedlem i Klimastiftelsen

11. april ble Marte Leirvåg valgt som nytt styremedlem i Norsk klimastiftelse. Hun har bred bakgrunn fra både politikk og næringsliv, i tillegg til et stort engasjement for klima.

Kvinne med krøllet blondt hår og briller, smiler til kameraet, iført en fargerik blomstertopp. myk, uskarp bakgrunn.

Marte Leirvåg går inn som styremedlem i Norsk klimastiftelse. Foto: Magnus Skrede/Agenda Vestland

Publisert:

– Den største trusselen mot planeten er troen på at noen andre kan redde den. Vi som kan har et urokkelig ansvar for å møte vår tids største utfordring med saklig debatt, realistiske løsninger og fremdrift på nødvendige områder for å nå klimamålene. Her har Norsk Klimastiftelse en særdeles viktig rolle i formidling av muligheter, utfordringer og løsninger på klimakrisen, sier Marte Leirvåg.

Leirvåg er ansvarlig for rammevilkår og eierdialog i Eviny. Hun har bakgrunn som både rådgiver og folkevalgt for Høyre, i tillegg til kompetanse fra kommunikasjonsbransjen, maritim næring og nå fornybar energi. Leirvåg er utdannet fra UiB og er også styremedlem i Spillhuset Bergen AS.

– Jeg gleder meg til å bruke min erfaring og kompetanse fra både politikk og næringsliv til å få fart på omstillingen av viktige næringer for Norge. Jeg er skikkelig stolt av å få bidra, og gleder meg til å lære mye de neste årene som styremedlem. 

Leirvåg erstatter Ingrid von Streng Velken som går ut av styret etter å ha sittet som styremedlem siden 2018.

Se hele oversikten over styret til Norsk klimastiftelse her.