Klimakveld og minglemiddag i Bergen: Hvordan skal Norge nå 2030-målene på bare 79 måneder?

Hvilken klimapolitikk trenger vi i en tid der «alt» blir dyrere, samtidig som klimaendringene rammer stadig hardere? Hvordan når vi 2030-målene? Dette er tema når Hadia Tajik, stortingsrepresentant for AP og medlem i Energi- og miljøkomiteen, svarer publikum og forskere / eksperter i Klimastiftelsens råd.

Informasjon
Tid
Sted
Kulturhuset i Bergen

Norsk klimastiftelse inviterer til åpen klimakveld med Hadia Tajik og Klimastiftelsens råd.

Tid: Tirsdag 23. mai. Vi åpner dørene kl. 16:45, da serverer vi god minglemat og drikke. Kl. 17:15 starter programmet og holder på til ca. kl. 19. Etter det er det god tid til uformell samtale utover kvelden.

Sted: Kulturhuset i Bergen, Vaskerelven 8 i Bergen sentrum.

Arrangementet er gratis. Vi har begrenset antall plasser. Påmelding er bindende, du kan melde deg på her.

Mer om temaet: Innen 2030 skal norske utslipp være minst 55 prosent lavere enn de var i 1990. Foreløpig har vi kuttet under 5 prosent. Det er kun 79 måneder igjen til 2030. Hvordan kan Norge få fart på utslippskuttene i en tid der «alt» blir dyrere – også klimatiltak? Det er tema når Norsk klimastiftelse inviterer til åpent møte på Kulturhuset i Bergen.

Program

Klimaendringene i dag og hva vi har i vente: Temperatur, tørke, hete, brann og flom

Ved Tore Furevik, klimaforsker og direktør ved Nansensenteret.

Hvordan ligger Norge an i omstillingen?

Ved Kirsten Øystese, prosjektleder for «Til null» i Norsk klimastiftelse.

Innspill fra noen av Klimastiftelsens rådsmedlemmer

  • Olje- og gassnæringen bidrar med store CO2-utslipp både i Norge og ved at Norge eksporterer store utslipp. Hvordan utvikle olje- og gassnæringen i tråd med Norges klimamål og målene i Paris-avtalen? Ved Berit Kristoffersen, førsteamanuensis i statsvitenskap ved Arctic Centre for Sustainable Energy, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.
  • Utslippskutt i fastlandsindustrien: Hvordan sikre nok kraft og forhindre kollaps i utviklingen av nødvendige klimaløsninger i en tid der kostandene øker? Ved Martin Smedstad Foss, forskningsdirektør i IFE, Institutt for energiteknikk. (Foreløpig omtale.)
  • Grønt skifte «nedenfra». Hvordan kan kommunene bidra til omstillingen ved energisparing og energiproduksjon? Hvordan kan politikken legge til rette – med pisk eller gulrot? Ved Lars Strøm Prestvik, utlånsdirektør i KBN, den norske stats kommunalbank.

Hovedinnledning: Hvordan kan Norge få fart på utslippskuttene?

Hadia Tajik, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, svarer på innspill og utfordringer.

Samtale

Samtale mellom Hadia Tajik, Klimastiftelsens rådsmedlemmer og publikum.

Vi avslutter rundt kl. 19. Etter det blir det god tid til uformell prat.

Hjertelig velkommen til kunnskapsformidling og politisk samtale!