Arendalsuka: Slik kan kommunene spare strøm, utslipp og penger!

Norge må spare store mengder strøm når vi skal elektrifisere hele samfunnet og bygge ny og grønn industri. Noen har lyktes veldig godt med det – bli inspirert på dette arrangementet!

Informasjon
Tid
Sted
På fullriggeren Sørlandet

Flere kommuner og fylkeskommuner kjempegodt i gang med å energieffektivisere. Hvordan kommuner og fylkeskommuner kan spare strøm, utslipp og penger er tema når KBN, kommunesektorens viktigste långiver, og Norsk klimastiftelse inviterer til kunnskapsdeling og samtale under Arendalsuka.

Tid: Tirsdag 15. august kl. 12–12:50.

Sted: På fullriggeren Sørlandet.

Mat: Vi serverer lunsj om bord i båten, helt i starten av arrangementet.

For dere som ikke kan delta fysisk er det mulig å følge med digital.

Møteleder er Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse.

Hjertelig velkommen om bord – til kunnskapsdeling og samtale!

Program

Tvedestrand videregående skole selger strøm

Sommeren 2022 fikk Tvedestrand videregående skole en strømregning på minus 138 000 kroner – takket være blant annet 4400 kvadratmeter solceller, energibrønner, varmepumper og brukte Nissan Leaf-batterier. Steinar Roppen Olsen, rådgiver i Bygg og eiendomsavdelingen i Agder fylkeskommune, innleder om beregninger og vurderinger forut for vedtak og bygging – og erfaringer så langt med den energieffektive og utslippsgjerrige skolen. Her er det mye å lære for andre små og store byggeiere!

Inspirerende prosjekter

Jannicke Trumpy Granquist, administrerende direktør i Kommunalbanken, viser fram inspirerende prosjekter fra hele landet der kommunene sparer både strøm og utgifter på energieffektive tiltak i bygg og infrastruktur – og der noen også produserer store deler av strømmen de trenger selv.

Energieffektivisering og fersk kraftmarkedsanalyse

Fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kommer Maren Esmark, seksjonssjef med ansvar for energibruk, energieffektivisering og EU-regelverk mm. Hun tar også med seg en fersk kraftmarkedsanalyse.