Frokostmøte med Brussel-korrespondent Alf Ole Ask

EU har i rekordfart vedtatt verdens mest ambisiøse klimapolitikk, men bøndene protesterer, høyrepopulistene er på fremmarsj og til våren er det valg – hva skjer da? Fredag 15. mars inviterer Norsk klimastiftelse og Eviny til gratis frokostmøte om forventninger til EUs energipolitikk med Brussel-korrespondent Alf Ole Ask.

Informasjon
Tid
Sted
Skipet (Solheimsgaten 5, Bergen)
En mann med grått hår og skjegg står utenfor, litt utenfor midten til høyre, med et fokusert uttrykk i ansiktet. bakgrunnen er uskarp, med utendørs landskap og bygninger. til venstre.

Mer om arrangementet

Det skal godt gjøres å holde orden på alt som har skjedd på klima- og energiområdet de siste fem årene – med Green Deal, Fit for 55 og RepowerEU som noen av de viktigste overskriftene. Men en som har god oversikt er Energi og Klimas Brussel-korrespondent Alf Ole Ask.

På møtet vil han dele sine betraktninger om EUs arbeid med å kutte klimautslipp og fase ut fossil energi, om betydningen av bondeopprør og høyrepopulisme og hva alt dette får å si for Norge. I tillegg vil vi også komme inn på EUs fjerde energimarkedspakke, som flere norske politikere har sagt er uaktuelt å gjøre til norsk lov. Men hva inneholder egentlig denne lovpakken, og hva kan være mulige konsekvenser av et norsk nei?

Eviny vil også dele sine tanker om EUs klima- og energipolitikk – og betydningen for det grønne skiftet i Norge.

Det blir satt av god tid til spørsmål.

Fra kl. 08:15 blir det lett servering.