Gratis webinar: Lær av Bodø kommunes strømspare-bonanza!

Bodø kommune har gått systematisk til verks for å spare store mengder strøm. På dette webinaret innleder energirådgiver Ole-Arne Torsvik om tiltak andre kommuner og byggeiere kan ha stor nytte av. Meld deg på i dag!

Informasjon
Tid
Sted
Strømmes på internett

Kommunene har ofte stramme budsjetter – oppgavene er mange og mye har blitt dyrere. Heldigvis finnes det en god mulighet til å spare uten at kvaliteten blir dårligere. Energieffektivisering er en slik mulighet, og i dette webinaret skal vi lære hva Bodø kommune har gjort for å spare 7,1 millioner i strøm på fire år.

Norsk klimastiftelse og KBN – den norske stats kommunalbank – er i Bodø for å treffe blant andre energirådgiver Ole-Arne Torsvik som skal foredra om hva han og andre i staben gjorde for å svare på bystyrets ambisiøse klima- og energimål. Selv sparte han kommunen for 35 000 i året bare ved å oppdage et åpent spjeld i en barnehage. På webinaret får du en hel del tips og råd som er nyttige både for kommuner, fylkeskommuner og byggeiere. Det blir god tid til spørsmål fra publikum.

Tid: Torsdag 22. juni kl. 09–10.
Sted: Webinaret sendes fra Bodø og du kan delta digitalt fra hele landet.

Hjertelig velkommen til webinar!
Husk påmelding!

Program

Velkommen

Ved Anne Jortveit, Norsk klimastiftelse

Bodø kommunes klima- og energiplan – derfor ble partiene i bystyret enig om å spare energi, produsere energi og lagre energi

Med ordfører Ida Pinnerød.

Stor verktøykasse: Slik sparer Bodø kommune strøm og penger!

Produksjon og lagring av energi ved å investere i solceller, varmebrønner og varmepumper. Investering i etterisolering, sentrale driftskontrollanlegg og energioppfølgingssystemer. Avrunding av eksterne kontrakter for å ta vedlikeholdet selv. Rehabilitering opp til passivhusnivå. Alt dette er noen av tiltakene Bodø kommune har iverksatt de siste årene og som gjør at kommunen har redusert forbruket av strøm per kvadratmeter imponerende raskt og mye. Her er det mye vi andre kan lære av! Ole-Arne Torsvik går gjennom arbeidet som har ført til storskala energisparing i kommunens bygg. Torsvik svarer også på spørsmål fra publikum.

Kan prosjekter som sparer strøm gi mulighet for grønne lån? Hvilke muligheter finnes for støtte til investeringer i ENØK og lokal energiproduksjon?

Ved Miriam Bugge Andersen, rådgiver klima og finans, KBN.