#Klimakvarteret: Veien til en sirkulær økonomi

Fredag 23. april kl. 12:00 inviterer Norsk klimastiftelse til et digitalt #Klimakvarter. Tema er sirkulærøkonomi.

Informasjon
Tid
Sted
Streames på internett

De siste årene er det skrevet mange rapporter, analyser og strategier om sirkulærøkonomi og sirkulære verdikjeder – både i politikk og næringsliv. Men hva skjuler seg egentlig bak disse ordene og hvorfor er sirkulærøkonomi viktig i et klimaperspektiv? Det skal NHH-forskerne Lars J. Tynes Pedersen og Sveinung Jørgensen gi svar på i dette #Klimakvarteret.

I løpet av 15 minutter vil du blant annet få svar på:

  • Hva er sirkulærøkonomi og hva skal til for å lykkes med det?
  • Har noen land eller sektorer kommet lenger enn andre på å bygge sirkulære verdikjeder – finnes det noen ledestjerner?
  • Hva skorter det på – mangelfull politikk eller uvilje i næringsliv?

På slutten av foredraget vil Jørgensen og Pedersen svare på spørsmål fra tilhørerne. Spørsmål kan enten sendes på e-post i forkant til post@klimastiftelsen.no (merk «Klimakvarteret») eller sendes inn under selve presentasjonen.

Hva er #Klimakvarteret?

I 2021 vil Norsk klimastiftelse sende 15 #Klimarkvarter. Det er et 15 minutters digitalt forskerforedrag om et tema knyttet til klimaendringer eller klimaløsninger.

#Klimakvarteret er en del av klimaformidlingsprosjektet <2C. Prosjektets formål er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig klimakunnskap. I tillegg til #Klimakvarteret består <2C-prosjektet av tograder.no, temanotater, <2C Skole og statistikksiden Klimavakten.

Klimastiftelsens faglige samarbeidspartnere i <2C-prosjektet er Bjerknessenteret for klimaforskning, NHH, NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger.

Forskningsrådet har gitt støtte #Klimakvarter i 2021.