Lansering av <2°C

Torsdag 17. oktober inviterer Norsk klimastiftelse i samarbeid med Tekna og Klimapartnere Trøndelag til frokostlansering av årets <2°C-rapport i Trondheim. Rapporten gir oppdatert og troverdig klimakunnskap til dagens og morgendagens beslutningstakere. Mer om arrangementet Oppdatert klimakunnskap – som tar for seg både problem og løsninger – er viktig for alle om ønsker å spille en …

Informasjon
Tid
Sted
Litteraturhuset i Trondheim

Torsdag 17. oktober inviterer Norsk klimastiftelse i samarbeid med Tekna og Klimapartnere Trøndelag til frokostlansering av årets <2°C-rapport i Trondheim. Rapporten gir oppdatert og troverdig klimakunnskap til dagens og morgendagens beslutningstakere.

Mer om arrangementet

Oppdatert klimakunnskap – som tar for seg både problem og løsninger – er viktig for alle om ønsker å spille en rolle i omstillingen vi skal gjennom. Enten det er beslutningstakere i private og offentlig virksomheter, eller studenter som snart skal ut i arbeidslivet.

<2°C er navnet på en rapport som kommer ut en gang i året med siste nytt fra klimavitenskapen og energiomstillingen. Rapporten er fakta- og forskningsbasert og gis ut av Norsk klimastiftelse i samarbeid med Bjerknessenteret for klimaforskning, NHH, NTNU og Universitetet i Bergen.

På denne lanseringsfrokosten blir du oppdatert på noe av innholdet i årets <2°C – presentert gjennom foredrag, intervjuer og samtaler. Du møter blant andre klimaforsker Kikki Kleiven fra Bjerknessenteret for klimaforskning, batteriekspert Fride Vullum Bruer fra Sintef, forskningssjef Petter Nekså fra Sintef og Asgeir Tomasgard fra NTNU som er ekspert på energiomstilling i kraft- og transportsektoren. I tillegg kommer ledere fra næringsliv for å diskutere hvordan de går frem for å løse klimakrisen.

Velkommen!

Program

Klimastatus 2019

Kikki Kleiven
Førsteamanuensis, Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning

Hvordan kan vi omstille transportsektoren i Norge?

Asgeir Tomasgard
Professor ved NTNU og direktør for FME NTRANS

Den globale energiomstillingen - slik går det